Odlingscirkeln har fått mig att fördjupa min kunskap kring odling på ett nytt sätt

En av deltagarna i odlings cirkeln berättar om hur ny kunskap kring jordens egenskaper och olika sätt att bereda den på väckt ett intresse för fördjupning kring odling.

”Jag har odlat ganska länge på min odlingslott, men använt den mer som en trädgård att ladda batterierna i för att orka jobba, då gick jag dit för att sitta en stund och fika eller ligga i hängmattan. Nu när jag är pensionär och har mer tid så har jag funnit ett intresse i att använda ytan mer för mer odling än rekreation.”

Deltagaren berättar även om hur viktigt det sociala i gruppen är, ”Jag har ett stort socialt behov och jag får det för det mesta tillfredsställt på annat håll, men här är vi en grupp som har ett gemensamt intresse och vi får ut så mycket av varandra. Det har också väckt intresse för fördjupning kring odling efter att vi fått se filmer och lyssna på föreläsare. Jag tycker det är väldigt roligt att arbeta med jord, jag vänder på den på hösten och bereder den på våren, nu har jag även lärt mig hur viktigt det är att kompostera och att göra sin egen jord. Nu har jag även börjat testa täckodling tack vare ny kunskap från odlingscirkeln!”

Lyssna på hela ljudklippet här!