Vad kan man göra på vinterhalvåret?

Vi han intervjuat en av cirkeldeltagarna kring studiecirkeln och odling, bl.a. bad vi dem berätta lite om vad de brukar göra under vinterhalvåret när det inte går att odla utomhus.

”Man kan odla hemma i köket, men då behöver man ju belysning. Men på ett sätt odlar man ju i huvudet och i fantasin och planerar för vad man vill göra till våren och hur det ska se ut nästa år. Det blir mycket att titta på vilka fröer som finns, vad är det för nyheter. Jag brukar även reflektera kring vad som inte fungerade förra året och vad man kanske vill pröva på. Jag brukar göra lite anteckningar redan på hösten kring hur jag ska lägga upp det eftersom det då fortfarande är färskt i minnet.

Jag brukar även fotografera växterna mycket och titta tillbaka på hur det såg ut och hur vackra till exempel tulpanerna var. Man ser då alla de kontraster som finns mellan årstiderna!”

Lyssna på klippen nedan